Τηλεφωνικές Παραγγελίες : 6974819106 - 2107781556

Συχνές ερωτήσεις

Από τι ηλικία οι φακοί επαφής μπορούν να χρησιμοποιούνται;

Η χρήση των φακών επαφής δεν περιορίζεται με την ηλικία. Οι φακοί επαφής φοριούνται από παιδιά καθώς και άτομα προχωρημένης ηλικίας. Απλά θα πρέπει να μάθουν πώς να τους τοποθετούν, να τους αφαιρούν και να τους συντηρούν. Η καλή υγιεινή και η σωστή φροντίδα των φακών επαφής είναι εξίσου σημαντικά.

Γνωρίζω ήδη τον βαθμό των γυαλιών μου, μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ίδιο βαθμό και για τους φακούς επαφής;

Ο βαθμός των γυαλιών διαφέρει από τον βαθμό των φακών επαφής, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μεγάλες τιμές. Οι φακοί επαφής βρίσκονται πιο κοντά στον οφθαλμό από τα γυαλιά, κάτι το οποίο οδηγεί σε μια αλλαγή του βαθμού. Επίσης, υπάρχει και μια άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος που χρειάζεστε για τη χρήση των φακών επαφής – την καμπύλη του κερατοειδούς. Η καμπύλη του φακού θα πρέπει να είναι η ίδια με την καμπύλη του κερατοειδούς σας. Ένας επαγγελματίας (οφθαλμίατρος ή ειδικός φακών επαφής) μπορεί να μετρήσει την καμπύλη και το βαθμό σας.

Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ δεξιού και αριστερού φακού επαφής; Τι να αγοράσω εάν χρειάζομαι την ίδια διοπτρία και για τα δυο μάτια; Κάθε κουτί περιέχει ζευγάρια ή μεμονωμένους φακούς;

Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του δεξιού και του αριστερού φακού. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί φακών επαφής και να χρησιμοποιήσετε τους φακούς και για τους δύο οφθαλμούς.

Ο αριθμός των φακών στο πακέτο δεν υποδεικνύει μια σειρά από ζεύγη αλλά τον συνολικό αριθμό μεμονωμένων φακών. Θα πρέπει να υπολογίσετε μεμονωμένα για κάθε μάτι ανάλογα με τις ανάγκες σας και ανάλογα εάν χρειάζεστε διαφορετικές ή ίδιες διοπτρίες για το κάθε μάτι. Για παράδειγμα, ένα κουτί που περιέχει 6 φακούς συνιστάται από 6 φακούς ή από 3 ζευγάρια σε περίπτωση που τα δύο μάτια έχουν τον ίδιο βαθμό.

Πώς γίνεται η φροντίδα των φακών επαφής;

Πριν αποθηκεύσετε τον φακό στο διάλυμα, συνιστάται να τρίβετε το φακό απαλά με το δάκτυλό σας για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα. Οι ημερήσιοι φακοί επαφής μιας χρήσεως δεν απαιτούν καμιά διαδικασία καθαρισμού. Απλά τους πετάτε στο τέλος της ημέρας.

Μπορεί οι φακοί επαφής να πέσουν έξω από τα μάτια μου;

Αν έχετε κάνει τη σωστή επιλογή (καμπυλότητα) και τοποθετείτε / αφαιρείτε τους φακούς επαφής σωστά, τότε θα παραμείνουν στη θέση τους. Στις σπάνιες περιπτώσεις που ο φακός μετατοπιστεί από την θέση του, θα επιστρέψει από μόνος του.

Τι σημαίνει η παράμετρος Διοπτρία (PWR ή SPH), Καμπυλότητα (ΒC) και Διάμετρος (DIA);

– Αρνητική διοπτρία, σημαίνει ότι έχετε μυωπία, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να δείτε καθαρά τα αντικείμενα που βρίσκονται μακριά. Η μυωπια παντοτε συμβολιζετε με το συμβολο πλυν (-).

– Θετική διοπτρία, σημαίνει ότι έχετε υπερμετρωπία, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να δείτε καθαρά τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά. Η υπερμετρωπία παντοτε συμβολιζετε με το συμβολο συν (+).

– Καμπυλότητα είναι η καμπυλότητα της πίσω επιφάνειας του φακού επαφής (βασική καμπυλότητα).

– Διάμετρος είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή της μάρκας των φακών επαφής. Σε περίπτωση λάθος επιλογής μπορεί να προσκαλεστεί ερέθισμα του επιθηλίου του κερατοειδούς. Η άνεση των φακών επαφής προσδιορίζεται από μία σειρά από παράγοντες. Το καλύτερο είναι την πρώτη φορά να συμβουλευθείτε έναν ειδικό και να επιλέξετε με την βοήθεια του.

Άλλοι παράμετροι;

– Κύλινδρος (CYL):Για τον αστιγματισμό, αυτή είναι μια συμπληρωματική διόρθωση για περιπτώσεις υψηλών τιμών.

– Άξονας (AXES) – Για τον αστιγματισμό μπορεί να έχει τιμές από 10 μέχρι 180 βαθμούς.

– Ισχύς (ADD Power) – σταδιακή, διεστιακός και πολυεστιακός φακός.

* Όλες τις παραμέτρους, απαραίτητες για την παραγγελία των φακών επαφής σας μπορείτε να τις βρείτε πάνω στο κουτί του προϊόντος και ως συνυθως βρισκονται στο πλαι του κουτιου των φακων. .

Η παρατεταμένη χρησιμοποίηση φακών επαφής προκαλεί βλάβες στα μάτια ή όχι?

Μέχρι τώρα ούτε μία έρευνα δεν έδειξε ότι η χρησιμοποίηση φακών επαφής να έχει αρνητική επίδραση στην υγεία των ματιών. Καλό είναι πάντοτε να ακολουθούμε τις αναγραφόμενες διάρκειες χρήσης των φακών.

Πρέπει να βάζουμε τις οφθαλμικές σταγόνες πριν ή μετά την εφαρμογή των φακών επαφής;

Η χρήση των οφθαλμικών σταγόνων δεν εξαρτώνται από την χρήση των φακών επαφής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες για τα μάτια, ακόμη και όταν δεν φοράτε φακούς επαφής. Αυτό γιατί οι οφθαλμικές σταγόνες είναι στην πραγματικότητα „τεχνητά δάκρυα“ που λιπαίνουν και προστατεύουν τα μάτια σας.

Αλλεργίες και φακοί επαφής

Η εποχιακή αλλεργία δεν θα σας αποτρέψει από το να φοράτε φακούς επαφής, με την προϋπόθεση ότι θα τους φροντίζετε κατάλληλα. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να σας προτείνει το καταλληλότερο υγρό καθαρισμού. Εάν φοράτε μακροχρόνιους φακούς, απλά μειώστε το χρονικό διάστημα αντικατάστασης. Σε περίπτωση που η αλλεργία σας είναι πιο σοβαρή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ημερήσιους φακούς επαφής μιας χρήσης. Διάφορες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι μπορείτε να ελαττώσετε τα συμπτώματα της αλλεργίας χρησιμοποιόντας ημερήσιους φακούς.

Κολύμπι και φακοί επαφής

Το κολύμπι (στη θάλασσα, ποτάμι, λίμνη ή άλλα υδατικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της πισίνας) ενέχει πραγματικό κίνδυνο για την υγεία των ματιών σας. Οι φακοί επαφής δεν θα πρέπει να εκτεθούν ούτε καν στο νερό της βρύσης. Αν όμως μερικές σταγόνες πέσουν στα μάτια σας, δεν είναι κάτι σοβαρό. Αν τύχει και ανοίξετε τα μάτια σας κάτω από το νερό, αφαιρέστε γρήγορα τους φακούς μέσα στα πρώτα 10–15 λεπτά και μην τους χρησιμοποιήσετε ξανά. Προσοχή με το θαλασσινό νερό γιατί μπορεί να κολλήσει τους φακούς στον κερατοειδή. Μια εναλλακτική λύση είναι να φοράτε γυαλιά κολύμβησης. Μέσα στο σπίτι, κάθε φορά που κάνετε μπάνιο ή ντους να κλείνετε τα μάτια σας εάν φοράτε τους φακούς.

Μπορούν οι έγχρωμοι φακοί επαφής να επηρεάσουν το χρώμα της όρασης;

Οι έγχρωμοι φακοί επαφής είναι άχρωμοι στο κέντρο (εκεί που βρίσκεται η κόρη), συνεπώς, η όραση σας παραμένει αμετάβλητη. Ωστόσο, είναι πιθανό η όρασή σας να επηρεαστεί λίγο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις η κόρη σας διαστέλλεται και περνάει λίγο στο έγχρωμο κομμάτι. Το άχρωμο κενό των χρωματιστών φακών επαφής και η διάμετρος του έχει προκαθοριστεί από τον κατασκευαστή κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει με την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.

Είναι κάλο να αλλάζουμε υγρό φακών επαφής;

Η ανεκτικότητα των οφθαλμών προς το διάλυμα είναι αυστηρά ατομική. Ίσος μετά από μερικά χρόνια χρησιμοποίησης μίας μάρκας διαλύματος, να εκδηλώνεται κάποια αλλεργική αντίδραση.

Close Menu
×

Cart